EVOLÚCIÓ

Bár még csak júliust írunk, azt hiszem bátran állíthatom, hogy számomra ez a játék lesz az év játéka. Úgy látszik a társasjátékoknál is megtaláltam magamnak a megfelelő szimulátort :) Mert ez a játék elég jó szimulációja az evolúciónak és ennek ellenére vagy éppen ezért rettenetesen élvezetes, mint játék.


A feladatunk, hogy különféle fajokat hozzunk létre és biztosítsuk a fejlődésüket és a túlélésüket. Az állatainkat különféle tulajdonságokkal ruházhatjuk fel, aminek eredményeképpen több száz féle lényt alkothatunk. Úgyhogy a változatossággal és az újrajátszhatósággal azt hiszem nem lesz gond egy ideig. A játékmenet pedig nem bonyolult és mégis remek szórakozás, rengeteg taktikázásra ad lehetőséget. Valamilyen szinten a lapjárás is beleszól a tevékenységünkbe, dehát melyik játékban nincs valamennyi szerencse.


A játékban létrehozható állatfajok lehetnek növényevők és ragadozók. A növényevők természetesen növényeket esznek, melyeket egy központi helyről tudjuk megszerezni. A ragadozók viszont a többi állatot fogyasztják el ebédre, ha tudják, ugyanis minden fajnak lehetnek különféle védekező képességei.


Ha valamelyik állatfaj az adott körben nem jut elég táplálékhoz, akkor csökken a populációja, és esetleg végleg ki is halhat. Persze a játékból ekkor sem esünk ki, csak kezdhetünk ismét egy új fajt megteremteni. Az állataink populációját, testméretét, tulajdonságait, mind a lapjaink segítségével tudjuk módosítani és lapért cserébe tudunk új fajt is létrehozni.


A játék végén, mikor elfogy a húzópakli, az nyer, aki a legtöbb ételt fogyasztotta el a játék során. És nem utolsó sorban magyarul is kapható. 2-6 játékossal játszható.

Háziszabály: Az első körben draftolunk, mindenki 5 lapot kap, amiből egyet kiválaszt magának, a többit továbbadja egészen addig amíg egy lap marad. Ez a lap lesz a kezdő kaja.

Evolúció

Megjegyzések