SNÓBLI

A Snóbli egy érdekes tippelős-blöffölős játék, amit nagyon régen tanultam. Egyik munkahelyemen unaloműzőként rengeteget játszottam ilyet egy kollégámmal. Három játékos fölött már elég kaotikus lehet a játékmenet, de két-három játékossal igen szórakoztató. Esetleg négy játékostól lehet 2 tárgyat használni 3 helyett.


Kellékek: játékosonként 3 db apró tárgy (pl.: kavics, pénzérme, stb.) és egy marok :) (ez általában mindenkinél van)
Cél: Kitalálni, hogy a játékosok összesen hány darab tárgyat tartanak a kezükben.

A játék kezdetén a játékosok a hátuk mögött (vagy asztal alatt, lényeg hogy rejtve) tetszőleges számú (lehet 0 is) tárgyat elrejtenek (dugnak) az egyik markukban. Ezután a játékosok sorban, az óramutató járásával megegyező irányban egyenként bemondják azt a számot, ahány tárgy szerintük a játékosok kezében összesen van. Lehetőség van még a snóbli bemondására is. Ez azt jelenti, hogy az illető szerint vagy 0 vagy a maximális számú tárgy van összesen a játékosok kezében. Senki nem mondhat olyan számot ami előtte a körben már elhangzott.

Miután mindenki elmondta a tippjét, mindenki kinyitja a tenyerét és megszámolják, hány tárgy volt elrejtve. Aki eltalálta az összeget, az kap egy pontot (egál esetén nem kap pontot senki). A játék megegyezés szerinti pontszámig tarthat, pl 10 pontig.

A Snóbli egy gyorsan tanítható, bárhol, bárkivel játszható, rövid, egyszerű mikrogém, tipikus kocsmajáték.

Snóbli

Megjegyzések