KOBAYAKAWA

Egy újabb mikrogame, ami vagy bejön valakinek, vagy nem. Mindössze 15 számozott lap kell hozzá (1-15), valamint 32 zseton. A szó jelentése minden bizonnyal "kis gyors folyó", ami utalhat a játék menetére, hosszára, bonyolultságára. Mármint, hogy egyszerű és gyors lefolyású. Játszhatja 3-6 játékos.


Minden játékos kap 4 zsetont és az asztal közepére helyezünk 8 zsetont. A többi zseton nem játszik. Keverjük meg a kártyákat és minden játékos kap egyet. A többi lapot középre helyezzük képpel lefelé és felcsapunk egy lapot képpel felfelé.

Minden menet két részből áll. Az első a laphúzás fázis. Ekkor minden játékos egymás után az óramutató járása szerint vagy felhúz egy kártyát a pakliból a másik nála levő lap mellé és az egyiket lerakja maga elé képpel felfelé, vagy nem húz lapot hanem a húzópakli legfelső lapját megnézés nélkül felcsapja az előzőleg felcsapott lap tetejére. Ezután sorban mindenki eldönti, hogy részt vesz-e az összehasonlítás fázisban. Aki szeretne megmérkőzni, az kirak egy zsetont maga elé a készletéből, aki nem akar, az passzol. Akik beszálltak, azok felfedik a lapjukat és a legnagyobb értékű nyer...ne, kivéve, hogy a legkisebb értékűhöz hozzá kell adni a felcsapott lapok paklin levő legfelső lap értékét. Az nyer akinek a legnagyobb az értéke. Ő megnyeri az összes licitet és elvesz egy zsetont a bankból. Ha döntetlen van, akkor a licitek maradnak az asztalon, és a következő kör nyertese visz mindent.


A lapokat összeszedjük, a paklit újra megkeverjük és a következő menetet a nyertes kezdi. Mikor a bankban már csak két zseton maradt, akkor kezdődik az utolsó menet. Ebben a menetben két zsetonnal kell beszállni a megmérkőzésbe (akinek csak 1 zsetonja van az is beszállhat vele) és a nyertes megnyeri a bankban levő két utolsó két zsetont is. Aki játék közben elveszti az összes zsetonját az kiesett.

A hét menet után az nyer akinek a legtöbb zsetonja van.

Kobayakawa


Megjegyzések