FIVE TRIBES

Ez a játék már nem része a gyűjteményemnek. Hogy miért, az a leírásból ki fog derülni. Egyébként ez a játék is kapott egy pár év játéka díjat 2014-ben, úgyhogy nem lehet rá azt mondani hogy rossz. Bár azt sem igazán, hogy szemet gyönyörködtető.


A játékban 2-4 játékossal öt képzeletbeli törzset valamint segítő dzsinneket használhatunk fel a céljaink elérése érdekében. Tevékenységünkért a játék végén pontokat kapunk, a legtöbb pontot összegyűjtő játékos nyer. A játékosok közötti lépési sorrendet minden körben licitálással döntjük el, de megfontoltan kell licitálni, mert ezzel akár ki is meríthetjük a pénztárcánkat.


A játék egyedi lépésmechanizmust használ, bár ez nyomokban a mancalára emlékeztet. Egy adott mezőről felvesszük az ott tanyázó törzsek tagjait és sorban haladva a többi szomszédos mezőre lehelyezzük őket egyesével. Az utolsó ember a fontos, mert őt csak olyan mezőre rakhatjuk le ahol van egy vele megegyező színű. Ekkor ővelük végre tudjuk hajtani a színüknek megfelelő akciót, valamint a mezőn szereplő akciót is. Így szerezhetünk területet, pénzt, terménykártyákat, vezíreket, véneket, dzsinneket vagy akár orgyilkolhatunk is.


Az Öt Törzs érdekes és változatos játék, csak van egy számomra dílbréker tulajdonsága. Mivel minden játékos lépése alapjaiban változtatja meg a további lépéslehetőségeket, így a játék analízis paralízist szenved el, azaz rengeteg a holtidő, amíg az adott játékos kigondolja a számára legjobb lépést. Hiszen hiába tervez valaki előre, szándékát az előtte levő játékosok szinte biztosan keresztülhúzzák. Ettől függetlenül ez a játék kiváló szórakozás annak, akit nem zavar a lassú játékmenet.

Five Tribes

Megjegyzések

  1. Nagyon gondolkoztam ennek a játéknak a beszerzésén, de én is az AP faktor miatt nem vettem meg, teljesen megértem a véleményed. Láttam gameplay videókat róla, és ott két fővel is jelentős volt a holtidő, ezt 3-4 fővel biztosan nem tudnám elviselni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése