HIVE

A Hive, azaz magyarul a Kaptár nevű játékot a társasjátékok sakkjának tudnám nevezni, ha a sakk nem lenne egy társasjáték. Hmm, érdekes mondat, lehet, hogy még én sem értem. De a lényeg az, hogy ez egy igen erős stratégiai gondolkodást igénylő, kétszemélyes absztrakt logikai játék.


A játékot ízeltlábúiszonyosoknak nem ajánlom, mivel minden "bábu" egy rovar/bogár/pók állatka, de ez lényegében csak azért van, hogy a különféle lépési képességeket lehessen valamihez kötni. Bármi lehetne a téma, de gondolom a hatszögletű elemek miatt esett a készítők választása az ízeltlábúakra.

Kivételesen most nem írom le a játék menetét, szabályait, mert legjobban úgy lehet megérteni, ha valaki megmutatja, úgyhogy legyen inkább itt egy videó...


Aki szereti az agymunkát, annak érdemes tennie egy próbát ezzel a játékkal. A játékelemek nagyon jó minőségűek, jó tapintásúak. Van egy nagyobb és egy kisebb méretű verzió is forgalomban, valamint vannak különleges kivitelűek is (carbon, fa, fém, stb.). A szabályok jól ki vannak találva, sokszor egy látszólag kilátástalan helyzetből is sikerülhet kijönni egy furfangos lépéssel. Annyi biztos, hogy ez a játék megdolgoztatja az agytekervényeket. Sőt már egy könyv is megjelent azok számára, akik igazán profivá szeretnének válni benne.

Hive

Megjegyzések