STAR WARS: LÁZADÁS

Hosszú várakozás után végül sikerült játszanom egyet ezzel az epikus, kétszemélyes stratégiai játékkal. Nem az én példányom, nekem ilyen drága holmira nem telik ;) Természetesen kapunk anyagot bőven a pénzünkért, és nem csak vizuális értelemben. Az élmény még annak ellenére is meghatározó, hogy elsőre egy csomó mindent rosszul játszottunk.


Ebben a játékban az a csodálatos, hogy miközben tervezünk, kombinálunk, próbálunk túljárni az ellenfelünk eszén és minél jobban kihasználni a kezünkbe kerülő lapok hatásait, ezek által alternatív eseményeket játszhatunk el a SW univerzumban. Például elküldtem Han Solo-t egy küldetésre, hogy megszerezzem Chewbacca-t, ami sikerült is, de erre a gonosz Palpatine foglyul ejtette Han-t, majd a megmentésére küldött Leia megérkezése előtt áttérítette a sötét oldalra. Később - már a sötét oldal embereként - Boba Fett-tel karöltve Han elfogta Leia-t, akit széntömbbe fagyasztottak :D


Komplex stratégiai játék lévén életbevágó a szabályok tökéletes és aprólékos ismerete. A két oldal vezetése teljesen más taktikát igényel. A birodalom látszólag hatalmas túlerőben van, de ügyes gerillamunkával a lázadóknak is van esélye a győzelemre. A birodalom a lázadók támaszpontját keresi és annak lerombolásával nyeri meg a játékot. A lázadók pedig próbálnak minél tovább rejtőzködni és aláásni a birodalom tekintélyét a galaxisban. Az idő nekik dolgozik.


A küldetések sikeres végrehajtása és a csaták is kockadobásokon múlnak, ezt el kell fogadnunk. Senki ne számítson sakkszerű, minden szerencsét mellőző taktikai csatára. Természetesen többféle módon javíthatjuk az esélyeinket, a megfelelő (akár több) emberek használatával, vagy a speciális kártyák segítségével. A hamarosan magyarul is megjelenő kiegészítő pedig szinte kötelező vétel, ugyanis pár új szereplő és kártya mellett még több taktikát visz a harcokba.


A Rebellió idő- és helyigényes játék. A tábla több mint egy méter széles és jócskán vannak más szükséges játékelemek is. Az első tanuló játékunk több mint 4 órán át tartott. Szerencsére ezt szinte észre sem vettük, annyira belemerültünk az események sodrásába, nameg a szabályok és a játékmenet értelmezésébe. Másnap az öreg és bölcs internet segítségével rendberaktuk jópár tévedésünket, úgyhogy most már (talán) a szükséges ismeretekkel teljesen felvértezve vághatunk majd neki a visszavágónak.

Star Wars: Lázadás

Megjegyzések

  1. Volt visszavágó? Annyira játszanám, de ennyi idő a világon nincs egyetlen játszmára. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajna nem volt még. Nekem lenne időm, de az ellenfelemnek nincs.

      Törlés

Megjegyzés küldése