EBCSONT / DIAMONSTERS

Egy újabb klónozott játék a Diamonsters alapján. Az én verzióm a Dogbone nevet kapta, mivel kutyák és csontok lettek a kártyákra rajzolva. Ez egy licitálós, tippelős, valamilyen szinten kő-papír-olló mechanikájú kártyajáték 2-6 fő részére. A grafikák innen tölthetők le. A pakliban 60 lap található.



Kezdéskor mindenkinek adunk 5 lapot 1-5 számozással. A lapokon különböző számú csont található: 1 (+2), 2 (+2), 3 (0), 4 (-2), 5 (+1). A paklit megkeverjük és középre helyezzük. Felcsapunk 1 lapot, erre kell licitálni.

Mindenki választ egy lapot a kezéből és képpel lefelé az asztalra teszi maga elé.
Egyszerre felfedik a letett lapokat és:
  • az  egyforma értékek kiütik egymást, visszakerülnek a kézbe
  • a legnagyobb érték nyer, a többi lap visszakerül a kézbe
  • ha a legnagyobb érték az 5-ös és van 1-es is akkor az 1-es nyer
A nyertes maga elé rakja képpel felfelé a licit és a megnyert lapját is és húz egy új lapot. A többiek cserélhetnek 1 lapot a kezükből. Ha sikertelen a licit, azaz senki nem nyeri meg, akkor a licitált lapot kukázzuk és újat csapunk fel.
  • Ha valaki előtt 3 egyforma értékű lap van akkor kap egy zsetont és eldobja ezeket a lapokat.
  • Ha valaki előtt összesen legalább 5 csontot ábrázoló lap van akkor kap egy zsetont és eldobja ezeket a lapokat.
  • Ha valaki előtt minden számú lapból van egy akkor kap egy zsetont és eldobja ezeket a lapokat.
A 4-es lapon levő fekete csontok száma levonódik az csontok számából (-2). Az nyer aki összegyűjt 2 játékos esetén 6, 3 játékos esetén 5, 4 játékos esetén 4, 5 játékos esetén 3 darab zsetont.

Egy forduló gyorsan lejátszható, és ugyan lehet valamelyest taktikázni, de főleg a szerencsén múlik, hogy ki lesz a nyertes. Ettől függetlenül ez egy könnyű, egyszerű, de szórakoztató játék, pihentető töltelékjátéknak kiváló.

Diamonsters

Megjegyzések