WINSTON

Tacskórajongó és tulajként nyilván célcsoportja vagyok egy olyan játéknak, amiben virslikutyákat építünk és gyűjtünk. Szerencsére ez a játék nem csak olcsó és kis helyet foglal, de még vicces és szórakoztató is lett, bár azt el kell fogadni, hogy brutális szerencsefaktorral viseltetik.


A játékosok hat lapot kapnak, és a körükben legalább két lapot kell kijátszaniuk. A kutyákból hatféle színű van és egy kutya egy fejből és több testből állhat. Az adott színből egyszerre csak egy kutya lehet az asztalon, de kezdhetünk ebet fejjel és testtel is. A körünk végén minden olyan daxlit elviszünk, aminek feje és legalább két teste van. Természetesen minél több testet építünk, annál több pontot ér a blöki. Ezután annyi új lapokat húzunk, amennyit leraktunk.


A játékot színesítő elemek a csont és a kutyakaki. Ezek mindig ahhoz vándorolnak, aki a legrövidebb illetve a leghosszabb (egyenlő is számít) kutyust gyűjti be. A játék végén a csont +6, a kaki -6 pontot ér. A játék addig tart, amíg az összes lapot le nem raktuk. A kutyák testhosszuk alapján (2/3/4/5/6...) érnek egyre több pontot (3/6/10/15/21...). Matekzsenik könnyedén rájöhetnek a pontozás szabályára, ami egyébként a szabálykönyvben meg is van magyarázva. Meglepő módon a legtöbb pontot gyűjtő játékos nyer.

Winston


Megjegyzések