DRAKULA DÜHE / FURY OF DRACULA

A Fury of Dracula egy aszimmetrikus kooperatív társasjáték, amiben egy játékos Drakulát alakítja, a többiek pedig négy vámpírvadásszal erednek a nyomába, és megpróbálják legyőzni. A játék a harmadik kiadásnál tart, amely a másodikhoz képest elég jelentős átalakuláson esett át, főleg a játékmenet harc részét illetően. Mostanra nehezen és drágán beszerezhető ritkasággá vált, de ha lehet hinni a híreknek, akkor jön a negyedik nyomás. Mindenesetre mivel a játék angol, én ezt is elkészítettem magamnak magyarul (a fordítás Vizi Botond munkája).


A játékban Drakula titokban oson városról városra, keresztül-kasul Európában, a vadászok pedig próbálják sarokba szorítani majd harcban legyőzni. Azonban ez nem lesz egyszerű feladat, ugyanis Drakula különböző gonosz csapdákat helyez el az útja során, melyek megkeserítik a vadászok életét. Igyekezniük kell, mert ha három hét alatt nem sikerül megölniük a vámpírt, az akkora befolyásra tesz szert, hogy a vadászok elbuknak.


A vadászok felszerelést gyűjthetnek a majdani harchoz, és megfontolt, taktikus utazgatással kényszerítik Drakulát menekülésre. Lehetőségük lesz szárazföldi és vizi utakon haladni, vagy igénybevehetik a vonatközlekedést is, melyet Drakula ki nem állhat. A vadászoknak különféle egyéni képességeik vannak, melyeket jól kihasználva megkönnyíthetik a dolgukat. A játék során különféle események is hatással lesznek mind a vadászok, mind Drakula sorsára. Izgalmas macska egér harc alakul ki, ami végül véres leszámolásba torkollhat. Úgyhogy - készüjjé fel a hángulatra...



Szabálykönyvek a BGG-n.

Drakula dühe

Megjegyzések