FRIDAY - A TÁRSATLANJÁTÉK

Amikor a téma egyértelműen adja a játékot. Hiszen egy Robinson-os, lakatlanszigetes társasjáték hogyan másként is képzelhető el, mint magányos, egyszemélyes játékként. És mint ilyen, már nem társasjáték, hanem társatlanjáték, hacsak az illető játékos nem skizofrén. Ez olyan, mint az ideális csillagász a Vámpír, az ideális társasjátékos a Skizofrén.


Na de nézzük inkább magát a játékot. Hajótöröttként próbálunk túlélni egy lakatlan szigeten, majd elmenekülni az arra vetődő kalózokat legyőzve. Ezt egyfajta pakliépítő/motorépítő játékmechanizmussal vihetjük végig. Egy kezdő paklival indulva különféle veszélykártyákat legyőzve tudjuk képességeinket, vagyis a paklinkat egyre jobbá, erősebbé tuningolni, hiszen a nehézségek is egyre nagyobb feladat elé állítanak majd minket. Három nehézségi szinten kell átverekedni magunkat, majd legyőzni a kalózokat. Ha sikerül, akkor nyertünk.


Ha egy veszélyhelyzetet nem tudunk lapokkal legyőzni, akkor életért cserébe megszabadulhatunk a gyengébb vagy rosszabb lapjainktól, így növelve az esélyeinket a későbbiekben. A legyőzött veszélylapokkal pedig újabb képességeket szerezhetünk, így feljlesztve a paklinkat. A magyarított változat itt elérhető. Én a kiegészítő táblák nélkül játszom, az összes Öregedéslapot belekeverve az Öregedéspakliba és 20 élettel kezdek, valamint nem fedem fel a kalózokat, csak amikor odaérek a játékban. Öt játékból egyszer már sikerült nyernem is. :)

Friday

Megjegyzések