2017. november 22., szerda

A TÁRSASJÁTÉK GYILKOSAI

Vannak dolgok, események, amik számomra totálisan meg tudják ölni a társasozás élvezetét. Gondoltam ezekből megemlítenék párat.


Dohányzás: "Jajj, amíg nem én jövök, addig gyorsan kiszaladok, elszívok egy cigit." - Ez a csúcs, mindig is ez lesz a csúcson, nem csak azért, mert feltartja a játékot, hanem mert egy undorító, gusztustalan, káros és felesleges függőség.
Kajálás az asztalnál: Nem bírod ki még fél óráig, hogy majd két játék között egyél? Nem gondolod, hogy nem kéne összekenni mások játékát?
Okoskodás, flegmaság: Ha valaki túl komolyan veszi a játékot vagy tanácsokat osztogat, hogy ő mit csinálna a másik helyében. Illetve ennek az ellentéte, mikor random rakja a lapokat, mert nem érdekli az egész játék, és kényszerből van jelen.
Sztorizgatás: "Vazze, képzeld má mi vót tegnap..." - Engem inkább az érdekel, mi van most. Szeretnék a játékra koncentrálni és élvezni azt. A történetedet majd meghallgatom utána, vagy küldd el ímélben :)
Hisztis vesztes: Amikor valaki felháborodik, ha sorozatban nem jön össze neki a siker, akár egy játékon belül is, és elkezd duzzogva játszani, illetve szidja a játékot.
Gyerek, kutya: Most játszunk, vagy játszunk? Társasozni jöttünk össze, vagy mi? Zavaró körülmény, ha a kisgyereket kell babusgatni, vagy közben a kutyával kell játszani.
Analízis Paralízis: Amikor valaki iszonyú sokat gondolkodik egy vagy-vagy lépésen és hosszú perceken keresztül képtelen döntetni.
Hétvégi komikus: Aki azt gondolja, hogy sztendap műsora van és ő az est fénypontja. Ezért be nem áll a szája, mindenhez megjegyzést fűz, ami szerinte haláli vicces.
Telefon: Mobilozás, telefonálás játék közben.
Van mivel, van hol, de nincs kivel: Mert mint a neve is mutatja, a társasjátékozáshoz nem árt, ha van pár társ. Sajnos nem mindenki ér rá bármikor, ha kedvem szottyan játszani. Van néhány online lehetőség, de az nem az igazi.
Kényelmetlen környezet: Nagy meleg, huzat vagy szél, kényelmetlen szék, kevés hely az asztalon, zene, tévé, káromkodás, túl sok játékos, testszag.
Vasmarok: Mikor valaki annyira erős, hogy meghajlik a kezében a kártyalap :)

És a vicc kedvéért, meg azért, hogy ez a bejegyzés se maradjon játék nélkül, elkészítettem az Exploding Kittens mintájára A társasjáték gyilkosai kártyajátékot, 50 lapos pakli, 3-5 fő részére.

Játékszabály:
  • Kivesszük a pakliból az összes Dohányzás és Gázmaszk kártyát és a paklit megkeverjük.
  • Minden játékosnak osztunk a pakliból 4 lapot és adunk hozzá 1-1 Gázmaszk lapot.
  • Visszarakjuk a maradék Gázmaszk lapokat a pakliba és egyel kevesebb Dohányzás lapot mint ahány játékos játszik és ismét megkeverjük a paklit.
Játékmenet:
  • A soron következő játékos kijátszik kártyákat a kezéből a dobópaklira, majd a köre befejezéseként húz egy lapot a pakliból.
  • Ha az a lap Dohányzás és nem tud ellene Gázmaszk lapot rakni, akkor az a játékos kiesett. A Dohányzás lap kikerül a játékból.
  • Ha sikerül kivédenie, akkor a Dohányzás lapot visszakeveri a húzópakliba és a következő játékos következik.
  • Az utolsó életben maradt játékos nyer. 
 
A társasjáték gyilkosai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése